BERLIN - Ramble Song

woensdag 19 januari 2022 van 20:15 tot 22:00
Show map CC MAASMECHELEN
Koninginnelaan 42
3630 Maasmechelen

16,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasland: 3,2

 
Reservations www.ccmaasmechelen.be
info@ccmaasmechelen.be
089769797

BERLIN - Ramble Song

UiTPAS

Op scène vinden we een theatrale installatie. Dit organisme in slaapmodus, met iets wat lijkt op een continu hoor- en zichtbare ademhaling, wordt leven ingepompt door middel van livemuziek en filmbeelden. De soundtrack gaat breed: met echo’s van nieuw-klassieke muziek maar evengoed stuwende krautrock en breed uitwaaierende synthgedreven soundscapes. De dagelijkse ruis tussen onze oren maakt hier even plaats voor een muzikaal universum dat in beeld wordt gekristalliseerd - en omgekeerd.

In Ramble Song staan vier muzikanten en één van de makers op het podium, aangevuurd door BERLINs huiscomponist. Peter Van Laerhoven maakte naam als filmcomponist bij o.a. Fien Troch en als rock- en popmuzikant (o.a. Monsoon en Woven Hand) en kleurt sinds het prille begin het muzikale universum van BERLIN mee in. Hij wordt live bijgestaan door Tim Coenen [o.a. Miet Warlop, The Go Find en Roadhouse Libra], Eric Thielemans (o.a. EARR, Chantal Acda en Ben Sluijs Quartet( en Tine Hubrechts (o.a. The Bear That Wasn’t). De voorstelling gaat vergezeld van een fysieke [vinyl] en digitale uitgave van de muziek.

Ramble Song kent een andere vorm dan voorgaand werk, maar is wel vintage BERLIN in het vernuftig puzzelen met (presentatie-)vormen om tot een krachtig geheel te komen. Aan elk project gaat een minutieus, langdurig onderzoek vooraf, steeds resulterend in unieke producties die een grote indruk nalaten.

Bron: UiTinVlaanderen.be