Kim Van den Brempt - Moving Hands - GEANNULEERD

woensdag 3 maart 2021 van 20:15 tot 22:00
Show map Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat 11
3630 Maasmechelen

16,0

Opportunities tariff with UiTPAS Maasland: 3,2

 

Kim Van den Brempt - Moving Hands - GEANNULEERD

UiTPAS

Klassieke muziek

Brussels pianist Kim Van den Brempt brengt een origineel programma waarbij vijf componisten uit de lage landen in dialoog treden met het Amerikaanse icoon van de minimalistische muziek, Philip Glass.
Onder andere bekend als solist van het Ensemble Musiques Nouvelles en als begeleider van sopraan Elise Caluwaerts, omringt Kim Van den Brempt zich voor dit soloproject met componisten die hij al langer kent van o.a. de studio en het podium. Het parcours dat hij met ieder van hen heeft afgelegd is er één waarbij vriendschap en artistieke realisatie hand in hand gaan.
De vijf toondichters die in opdracht van de pianist schreven zijn elk internationale toppers in hun domein. Raf Keunen schreef de score bij de film Rundskop.
De titelmuziek van Witse met Toots Thielmans is van de hand van Johan Hoogewijs. Tuur Florizoone is als grote jazzaccordeonist niet voor één gat te vangen. Ook hij schrijft graag muziek voor films en documentaires. Reinhard Vanbergen maakte als producer en popmuzikant o.a. Das Pop mee groot, maar in zijn huisstudio knutselt hij ook muziek voor animatiefilms en andere bewegende beelden ineen. Brendan Jan Walsh is als keizer van het klassieke nachtleven een founding father van de Classical Music Rave. Hij laat als componist de dancemuziek infiltreren in het hedendaagse repertoire voor die andere keizer, de piano.
Moving Hands is een uniek project met een persoonlijke touch vol intimiteit en expressie.
Kim Van den Brempt: piano - foto: Novanois
Programma:
P. Glass - Mad Rush, Etude 4
J. Hoogewijs - The River
P. Glass - Etude 8
T. Florizoone - To Winter
P. Glass - Etude 2
R. Vanbergen - The Glasshouse Mountains
P. Glass - Etude 9
R. Keunen - The End
P. Glass - Etude 6
B. J. Walsh - Prelude
kimvandenbrempt.com

Bron: UiTinVlaanderen.be